barion

Falmatrica méretek és tudnivalók

Falmatrica fontos tudnivalók

Fólia típusok

A falmatricák MATT stílusú, vinyl anyagú fóliára készülnek.

Választhatod az átlátszó, illetve a fehér fóliát is.

1) ÁTLÁTSZÓ - VÍZTISZTA - FÓLIA - FEHÉR FALRA, vagy nagyon világos színű falra

Az átlátszó fólia csak akkor választható ha fehér falra, vagy fehér bútorra kerül, illetve nagyon világos színű falra. Az átlátszó fólia előnye, hogy bármilyen felületen jól mutatnak, mivel nincs látható körvonal a matricák szélén.  Viszont van átlátszóan látható körvonal minden egység körül kb 1-2 mm vastagságban (ez a matrica méretétől függően lehet nagyobb is). EZ a vágóél az átlátszó fólia tulajdonsága alapján szinte láthatatlan. Fontos tudnivaló, hogy a nyomda nem tud fehér színt előállítani, ezért a matricán található fehér színek is átlátszóak. Ez azt jelenti, hogy minden fehér szín átlátszó lesz, azaz olyan színt fog kapni, amilyen színű falfelületre tesszük, ezért minden esetben javasoljuk, hogy fehér falra, illetve fehér bútorra kerüljenek az átlátszó matricák.

 

2) FEHÉR FÓLIA - SZÍNES FALRA

Színes fal esetén válaszd a fehér alapú fóliát ne az átlátszót! Amennyiben szeretnéd, hogy a fehér szín a matricán fehér maradjon és nem fehér a falad, lehetőséged van kérni  FEHÉR fóliára a nyomtatást. Ennek az előnye, hogy a fehér részek fehérek lesznek, akár egy erős pink falon is. Hátránya az, hogy a formák körüli vágóél, minden esetben szintén fehér lesz, azaz látható, de csupán néhány mm körüli.


 

ÖSSZEGEZVE:

- Fehér a falad - >  választhatod az átlátszó vagy  a fehér fóliát is

- Színes a falad - > csak a fehér fóliát válaszd

3) FEHÉR FOSZFORESZKÁLÓS / NEON FÓLIA

Nappal ugyanúgy néz ki, mint a FEHÉR FÓLIA, fehér körvonal van minden egyes elem körül, nem átlátszó, a fehér színek fehérek. Azonban éjszaka a nappal magába szívott fényt enyhén kiereszti, azaz foszforeszkál. Nem kell attól tartani, hogy bevilágítja a szobát, ez nem fényforrás, nagyon enyhén "világít", de a foszforeszkáló tulajdonsága nagyban függ attól, hova lett elhelyezve a matrica, azaz ha fénnyel szemben kerül felrakásra, nagyobb az esélye, hogy több fényt szív magába nappal, amit éjjel kibocsájthat. Ez egy szolid megoldás, minél sötétebb a szoba, annál jobban észrevehető a foszforeszkáló hatás. A foszforeszkáló részek mindíg a fehér részek lesznek, azaz a körvonalak és ami a mintán fehér színű.  A színes részek nem foszforeszkálnak.

 

Minták

Felhívom szíves figyelmét, hogy a dizájn tervek nem feltétlenül mérethűek és valósághűek, prezentációs célt szolgálnak, ezért attól a matricáink elérőek lehetnek. A grafikus látványtervek mellett található minden esetben egy valós és mérethű fekvő kép, ami a felvivő fóliának valós megjelenését tartalmazza, annak összes elemével, kérjük rendeléskor vegye ezt a tényt figyelembe. Ezen a fekvő lapon elrendezett elemek egyesével külön-külön leválaszthatóak a fóliáról és tetszés szerint helyezhetőek a falra/bútorra.

Bordűr: fehér, vízálló, matt öntapadós falmatrica

Magasságmérős matrica: fehér, vízálló, matt öntapadós falmatrica


Milyen felületre tehető a matrica?

- bútorra

- üvegre

- tükörre

- műanyagra

- falra

Amennyiben a falat frissen festette, várjon 1 hónapot a falmatrica felhelyezésével, különben a falmatrica lehúzhatja a falfestéket, illetve le is jöhet a matrica. Fűrészporos tapétára, roncsolt falra, nem egyenes falfelületre, sérült felületre a matricát nem szabad felhelyezni.

Falmatrica méretek

Magyar falmatrica méretek

Saját, Magyarországon készült termékeinket 4 féle méretben készítjük el:

  • 50 cm x 35 cm (S)
  • 70 cm x 45 cm (M)
  • 90 cm x 60 cm (L)
  • 105 cm x 70 cm (XL)

További magyar falmatricáink:

  • 30 cm x 30 cm (Egy darabos matricák)
  • 140 cm x 100 cm (Óriás)

magyar falmatrica méretek

Cseh falmatrica méretek

Csehországban készült falmatricákat 3 féle méretben készülnek:

  • 30 cm x 30 cm
  • 65 cm x 42,5 cm
  • 85 cm x 65 cm

cseh falmatrica méretek

Poszter tudnivalók

A poszterek tartalmaznak egy gyerekbarát ragasztót is mellékelve. A ragasztót vízzel kell összekeverni. Az univerzális keményítőragasztó kiváló minőségű szerves makromolekuláris anyagokból készül. Ideális bármilyen papír és strukturált poszterhez, nem szőtt és vinil poszterhez, tapétához. Könnyen alkalmazható, kiváló csúszási tulajdonságokkal, a pontos pozicionálás és a tartós eredmény érdekében. Ez egy költséghatékony univerzális tapéta ragasztó. 

COMMODITY CODE/ ÁRUKKÓD - 3505 1050

A tapétaragasztót CSAK A FALRA KENJE FEL, ne a poszterre.

A posztereink 1,2 vagy 4 részesek, a termékeknél feltüntetjük.